Whatsapp Scaune auto copii | Suna (l-V 10-16): 0787659399 TRANSPORT GRATUIT. PLATA LA LIVRARE SAU PRIN TRANSFER BANCAR.

Categoriii blog

Cautare pe blog

Mituri si pareri gresite despre utilizarea scaunelor auto rear-facing
    Ghid siguranta scaune auto copii    0comentarii
Mituri si pareri gresite despre utilizarea scaunelor auto rear-facing
Cand vine vorba de siguranta copiilor in masina, exista multe pareri gresite si mituri care pot influenta deciziile parintilor. Unul dintre cele mai importante aspecte ale sigurantei auto pentru copii este utilizarea scaunelor auto rear-facing (cu spatele spre directia de mers).

Mituri si pareri gresite despre utilizarea scaunelor auto rear-facing


Cand vine vorba de siguranta copiilor in masina, exista multe pareri gresite si mituri care pot influenta deciziile parintilor. Unul dintre cele mai importante aspecte ale sigurantei auto pentru copii este utilizarea scaunelor auto rear-facing (cu spatele spre directia de mers). Din pacate, exista multe conceptii gresite care pot determina parintii sa treaca la scaunele forward-facing (cu fata spre directia de mers) prea devreme. Sa demontam cateva dintre aceste mituri si sa explicam de ce rear-facing este cea mai sigura optiune pentru copilul dumneavoastra.

"Picioarele copilului meu sunt prea lungi pentru a sta rear-facing"

Ati observat ca cei mici pot sta in tot felul de pozitii neobisnuite atunci cand se joaca? Copiii sunt mult mai flexibili decat adultii si adesea nu ii deranjeaza sa stea cu picioarele indoite sau incrucisate. De fapt, multi copii prefera aceste pozitii. Ca parinti, ne proiectam propriile noastre perceptii de disconfort asupra copiilor, deoarece pentru noi, adultii, aceste pozitii pot fi incomode.

Sfat: Daca micutul dvs. se plange de lipsa spatiului pentru picioare, specialistii recomanda sa faceti pauze frecvente in timpul calatoriilor mai lungi, pentru ca acesta sa se poata intinde si sa isi elibereze energia.

"Avem doua masini si nu ne permitem sa cumparam doua scaune auto scumpe"

Puteti alege solutii modulare, cu baza detasabila, care va permit sa folositi acelasi scaun auto in mai multe masini. Trebuie doar sa achizitionati o baza ISOFIX suplimentara pentru a o instala in a doua masina si veti putea schimba scaunul intre masini rapid si usor.

"Facem doar calatorii scurte, deci nu se justifica un scaun rear-facing"

Din pacate, distantele scurte nu inseamna neaparat un risc mai mic de accidente. Majoritatea accidentelor auto au loc in zonele urbane. Chiar si la viteze de doar 30 km/h, fortele implicate in cazul unui accident sunt extrem de mari. Atunci cand copilul este pozitionat forward-facing, aceste forte vor afecta in principal capul si gatul, in timp ce un scaun rear-facing absoarbe majoritatea fortelor, protejand astfel mult mai eficient copilul.

"Masina noastra este prea mica pentru un scaun rear-facing voluminos"

Chiar si intr-o masina cu un interior mic, cum ar fi VW Golf, se poate monta un scaun auto rear-facing, exista modele cu diverse dimensiuni. Tehnologia moderna face posibila instalarea acestor scaune in aproape orice vehicul.

"Copilul meu nu ma poate vedea si se va simti inconfortabil"

Accesoriile inteligente, cum ar fi o oglinda rear facing pentru bebelusi, permit copilului dvs. sa va vada pe tot parcursul calatoriei, iar dvs. puteti monitoriza confortul si fericirea acestuia in mod constant.

"Incaltamintea copilului meu va murdari bancheta din spate"

O husa de protectie rezolva aceasta problema. Protejeaza scaunul masinii de murdarie si functioneaza si ca o perna moale care previne formarea de indentari.

Vezi aici huse de protectie pentru bancheta masinii.

"Copilul meu nu ar vedea nimic cand sta rear-facing si s-ar plictisi"

De fapt, copiii care calatoresc rear-facing vad mult mai mult decat ne-am astepta. Pozitia inalta de sedere le permite sa priveasca atat pe geamurile laterale, cat si pe cele din spate. Indepartarea tetierei scaunului din spate le ofera un camp vizual si mai larg.

Vezi aici diverse modele de oglinda rear facing.

"Copilul meu s-ar plange calatorind rear-facing, deoarece alti copii calatoresc forward-facing"

Cand treceti de la o scoica auto pentru bebelusi, copilul dvs. nu stie altceva decat calatoria rear-facing. Majoritatea parintilor au observat ca, atunci cand le explica copiilor de ce calatoresc in aceasta pozitie, acestia inteleg si accepta situatia. Siguranta ar trebui sa fie mereu pe primul loc, iar noi va incurajam sa le explicati acest lucru copiilor dvs.

"Inteleg ca rear-facing este de cinci ori mai sigur in caz de impact frontal, dar ce facem in cazul impacturilor din spate?"

Impacturile din spate sunt mult mai putin frecvente decat coliziunile frontale, iar in cazul unui accident din spate, copilul care calatoreste rear-facing sta mai departe de punctul de impact, avand astfel o zona de deformare mai mare chiar si in masinile cu portbagaj mic. In plus, fortele implicate sunt mult mai mici intr-o coliziune din spate, deoarece ambele vehicule se misca in aceeasi directie, iar fortele se distribuie in mod egal intre cele doua masini. In contrast, intr-o coliziune frontala, ambele vehicule sunt oprite instantaneu de la viteza la zero.

Mituri si Pareli Gresite Despre Scaunele Auto Rear-Facing

Cand vine vorba de siguranta copiilor in masina, exista o multime de mituri si conceptii gresite care ii pot determina pe parinti sa ia decizii mai putin sigure. Unul dintre cele mai raspandite mituri este ca scaunele auto rear-facing trebuie schimbate la scaune forward-facing odata ce copilul implineste doi ani. Sa analizam cateva dintre cele mai comune mituri despre scaunele auto rear-facing si sa vedem de ce este important sa continuam sa folosim aceste scaune cat mai mult timp posibil.

"Copilul meu trebuie sa nu mai stea rear-facing la doi ani."

Legea in multe state spune ca un copil trebuie sa stea rear-facing pana implineste doi ani. Multi parinti iau acest reper mental si isi intorc copilul in scaun forward-facing chiar de ziua lor de nastere. Totusi, adevarul este ca copiii sunt mult mai in siguranta in scaune rear-facing. Este recomandat ca micutul sa ramana rear-facing pana cand atinge limita de inaltime sau greutate a scaunului auto, conform sugestiilor Academiei Americane de Pediatrie. Pentru majoritatea copiilor, acest moment vine in jurul varstei de patru ani! Abia atunci ar trebui sa treceti la urmatoarea faza a scaunului auto.

"Copilul meu isi va rupe picioarele intr-un accident daca sta rear-facing."

Un mit comun este ca, daca un copil mai mare sta rear-facing, isi va rani picioarele in cazul unui accident. Acest lucru este complet fals. Scaunul auto rear-facing ofera cea mai buna protectie pentru copil, deoarece sustine corpul micutului si protejeaza gatul si coloana vertebrala in cursul unui accident. In timpul impactului, genunchii copilului vor veni spre piept, asemenea unei pozitii „cannonball” (ca si cum ar sari intr-o piscina), iar picioarele nu vor lovi nimic care sa le poata rani. Este, fara indoiala, cel mai sigur mod de a calatori!

"Copilul meu se face rau de masina pentru ca sta rear-facing."

Este adevarat ca multi copii experimenteaza raul de miscare, iar pentru unii (dar nu toti!) acesta pare sa fie mai rau cand stau rear-facing. Totusi, acest lucru nu justifica schimbarea prematura a scaunului. Exista alte modalitati de a combate greata:

  • Alegeti cu grija mesele si gustarile. Evitati alimentele care ar putea sa-i deranjeze stomacul inainte de calatorie.
  • Concentrati-va pe directia in care priveste copilul. Greata apare adesea din privirea pe geamurile laterale. Incercati sa-i incurajati sa priveasca pe geamurile din fata sau spate.
  • Copiii adormiti nu au rau de masina. Incercati sa coordonati calatoriile cu ora de somn a copilului.
  • Mentineti racoare in masina. Aveti grija ca micutul sa nu se supraincalzeasca, mai ales daca incepe sa simta greata.
  • Evitati rutele cu multe opriri. Traficul stop-and-go este adesea problematic pentru cei cu rau de miscare. Alegeti rute mai lungi, dar cu mai putine opriri.

Daca problemele persista, consultati un medic pentru sfaturi suplimentare.

"E prea greu sa inchei centura unui copil care sta rear-facing."

Da, poate fi dificil sa inchei si sa dezlegi centura unui scaun auto rear-facing. Daca intampinati probleme, cautati un scaun mai usor de ajustat sau un scauna uto rotativ, care faciliteaza deschiderea cataramelor. Asigurati-va ca centurile sunt ajustate corect la fiecare calatorie pentru siguranta copilului.

Vezi aici modele de scaune auto rotative.

"Scaunul auto rear-facing se misca prea mult dupa ce l-am instalat."

Daca simtiti ca scaunul auto se misca prea mult, verificati daca este instalat corect sau consultati un expert in instalarea scaunelor auto. Un scaun rear-facing se va misca la partea superioara, langa capul copilului, deoarece nu este atasat de nimic in acel punct. Totusi, scaunul va proteja corpul copilului si ii va mentine capul si gatul aliniate cu coloana vertebrala.


Concluzie

Miturile si parerile gresite despre scaunele rear-facing pot influenta deciziile parintilor, dar este important sa intelegem ca aceste scaune ofera cea mai buna protectie pentru copiii nostri. Siguranta lor este prioritatea noastra principala, si rear-facing ramane cea mai sigura alegere pentru cat mai mult timp posibil.

Vezi aici scaune auto rear facing.

Lasa un raspuns

* Nume:
* Email: (nu este publicat)
   Website (URL site cuhttp://)
* Comentariu
Tasteaza cod